ДЕНЬ ВИШИВАНКИ В ГОРОХІВСЬКОМУ ЛІЦЕЇ N2
Вишиванка-символ України,
Кожної великої родини.
Нашої історії та мови,
Залюбки вдягаєм її знову.
Щорічно наш освітній заклад бере активну участь у яскравому та самобутньому святі національного одягу- Дні вишиванки.
Ось уже третій рік цей день проходить в умовах повномасштабної війни, що підвищує важливість свята.
Цьогоріч здобувачі освіти та педагоги долучилися до відеочеленджу"Без тебе мене немає". Взяли участь у фото- флешмобі" Живі вишиванки".Зробили спільне фото" Карта України".
 
 
ВІДКРИТТЯ МУЗЕЮ ТЕХНІЧНИХ ЗАСОБІВ НАВЧАННЯ" ВІД АБАКИ- РАХІВНИЦІ ДО ШТУЧНОГО ІНТЕЛЕКТУ"
 
Сьогодні, 16 травня, відбулася знакова подія для нашого освітнього закладу- відкриття музею технічних засобів навчання" Від абаки- рахівниці до штучного інтелекту".
З вітальним словом до всіх присутніх звернувся директор Валентин Дмитрович Бочковський.
Ведучі заходу Анастасія Квасовець і Станіслав Гороть розповіли про експонати музею, про яскраві зразки технічного прогресу, починаючи з найпростіших пристосувань первісних часів і до сьогодення.
Бацмай Петро в образі козака вручив символічний ключ і " Вірчу грамоту" за підписом директора школи заступнику директора з навчально- виховної роботи, вчителю інформатики Поліщуку Віталію Івановичу.
Право перерізати стрічку й відкрити шлях до шкільного музею було надано директору Бочковському В.Д., начальнику управління освіти, культури, молоді й спорту, соціального захисту, охорони здоров'я Горохівської міської ради Зінчуку В.В., директору центру професійного розвитку педагогічних працівників Гарбар І.В.
Всіх присутніх привітали піснею, яку створив штучний інтелект, а прозвучала на касетному магнітофоні, що знаходиться в музеї.
З вітальним словом звернулися гості :Зінчук В.В., Ничипорук Т.І.,Гарбар І.В., Фищук Н.В.,Поліщук І.С.
Учасники зразкової літературно- драматичної студії" Симфонія слова" у складі: Дарини Рудь, Петра Бацмая , Катерини Савчук, Яни Лем, Емми Дрини, Тимофія Сергійчука у авторській віршованій формі представили експонати музею.
Міні- екскурс музеєм технічних засобів навчання провів заступник директора з навчально- виховної роботи Поліщук В.І.
 
 
 
ДЕНЬ ЗДОРОВ'Я
 
В рамках Тижня безпеки дорожнього руху в умовах воєнного стану, в нашому освітньому закладі 15 травня успішно пройшов День здоров'я.
Під час відкриття, заступник директора з виховної роботи Бойко Л.О. акцентувала увагу на здоров'ї людини,як найголовнішій цінності життя." У своєму житті людина може йти двома шляхами: один- до здоров'я, інший- від здоров'я. Тому девізом нашої зустрічі ми оберемо вислів" Здоров'я не купиш- його розум дарує",- зазначила Любов Олександрівна. Далі зі здобувачами освіти 1-4 класів і 7-11 провела "гімнастику розуму" у вигляді запитань і відповідей.
Активні учасники учнівського самоврядування з усіма провели руханку. З планом роботи ознайомив учитель фізичної культури Валерій Михайлович Лац.
Жваво, цікаво й захоплююче проведені естафети в початкових класах"Веселий м'яч", "Влучи в ціль", " Швидкі перегони", "Хто спритніший?"," Біг з обручами" , рухливі ігри.
Учні 7- 8 класів мали можливість позмагатися з легкої атлетики: біг на дистанції 60м і стрибки в довжину.
9- і класи грали в парковий волейбол.
10- 11- змагалися з міні- футболу.
Відбулася також дружня зустріч педагогів і здобувачів освіти з гри у волейбол.
Директор ліцею Валентин Дмитрович Бочковський підвів підсумки, подякував класним керівникам початкових класів, учителям фізичної культури за чітку організацію й проведення Дня здоров'я та вручив нагороди переможцям і призерам змагань.
На підведення підсумків усі вишикувалися у вигляді карти України й виконали Державний Гімн.

Зустріч  майбутніх абітурієнтів з викладачами Донецького національного технічного університету


13 травня у Горохівському ліцеї № 2 Горохівської МР було проведено мотиваційну зустріч здобувачів освіти 10-11 класів з викладачами Донецького національного технічного університету. Учні спілкуваолися з  Лобузовою Анастасією Миколаївною, начальницею відділу «Центр кар’єри та маркетингу», Кутняшенком Олексієм Ігоровичем, заступком декана Гірничого факультету, Ганич Ольгою Анатоліїївною, директором інституту післядипломної освіти.

Під час зустрічі здобувачі освіти ознайомилися з правилами вступу до освітнього закладу, переліком спеціальностей, які пропонунує ДНТУ абітурієнтам, особливостями освітнього процесу та сучасною матеріально- технічною базою.

Цікавим для здобувачів освіти стало практичне заняття з криміналістики. Учні мали можливість спробувати себе в ролі експертів- криміналістів, ознайомилися з професійними інструментами слідчих, практикували знімати відбитки пальців з різних поверхонь та наносити спеціальну невидиму фарбу для міток на купюри.

Сучасний підхід до здобуття освіти у ДНТУ зацікавив багатьох здобувачів освіти нашого ліцею.

На завершальному етапі зустрічі Горохівський ліцей N2 в особі директора  Бочковського Валентина Дмитровича і Донецький національний технічний університет в особі ЛобузовоїАнастасії Миколаївни підписали договір про співпрацю. Мета співпраці - модернізація форм і методів організації освітнього процесу; - формування умов для професійного самовизначення учнів й підвищення рівня компетентності майбутніх абітурієнтів університету.

 

Майстер-клас "Штучний інтелект на допомогу вчителю" від Поліщука Віталія Івановича

9 травня в кабінеті інформатики нашої школи відбувся унікальний майстер-клас, організований у рамках підготовки багатоетапної педагогічної ради. На цей раз Віталій Іванович розповів про використання штучного інтелекту у педагогічній практиці, поділився досвідом у сфері інноваційних технологій, представив нові інструменти та техніки, які можуть значно полегшити роботу вчителів і підвищити ефективність навчального процесу. В рамках майстер-класу учасники дізналися про:

  • Нові програми та додатки на базі штучного інтелекту, які допомагають автоматизувати рутинні завдання;
  • Сервіси для поліпшення взаємодії з учнями та батьками;
  • Можливості використання штучного інтелекту для персоналізації навчання.

Цей майстер-клас став чудовою можливістю для вчителів отримати нові знання та поділитися досвідом у застосуванні сучасних технологій в освіті. На заході буді присутні члени педагогічної ради, які прагнуть розширити свій арсенал інструментів для роботи.

Бронзові призерки чемпіонату Луцького району 2024 року серед дівчат 2006 року народження і молодші
Вітаємо з успіхом! На чемпіонаті Луцького району 2024 року серед дівчат 2006 року народження і молодші, наша команда з гордістю завоювала бронзові медалі. Турнір зібрав найкращі молоді команди району, і наша збірна продемонструвала відмінну гру, завзятість та командний дух.
Змагання проходили з високою інтенсивністю, і кожен матч ставав справжнім випробуванням. Проте наші дівчата з гідністю справилися з усіма викликами. Усі гравчині доклали максимальних зусиль, щоб досягти успіху, і їхні зусилля дали плоди.
Щиро вітаємо наших бронзових призерок та учителя фізичної культури Лаца Валерія Михайловича, та бажаємо їм подальших успіхів у спорті. Впевнені, що це лише початок їхнього шляху до великих досягнень у спорті.


Відбулося засідання  комісії дисциплін природничо - фізкультурного циклу .

Згідно плану роботи методичної комісії дисциплін природничо - фізкультурного циклу відбулося засідання членів комісії,на якому обговорили питання впровадження у навчальний процес інформаційно  - комунікативних технологій,а також підготовку здобувачів освіти до НМТ

   

Семінар-практикум "Використання ресурсів освітньої платформи SMART школа та Всеукраїнська школа онлайн"

29 квітня заступником директора з навчально-виховної роботи, учителем інформатики був проведений семінар-практикум про ефективне використання освітніх платформ, які допомагають учителям організувати навчальний процес на високому рівні. Метою було надати педагогам інструменти та навички, необхідні для ефективної роботи з освітніми платформами SMART школа та Всеукраїнська школа онлайн. Віталій Іванович підкреслив важливість використання сучасних технологій для покращення якості освіти. 

 

 

Ліцензований обсяг та фактична кількість осіб , як навчаються в закладі освіти

06 квітня 2024 року команда ліцею взяла участь в  ХХ СПАРТАКІАДІ ШКОЛЯРІВ ВОЛИНІ З БАСКЕТБОЛУ

2 місце в. групі, з 7 по 12 загальне серед 26 команд. Турнір серед 2005 року народження і старші

Обласний турнір з волейболу

07 квітня 2024 року, здобувачі ліцею взяли участь в складі збірної команди  Горохівської міської ТГ (Поліщук Анастасія, Харчук Оксана, Данилюк Юлія).
 м. Броди, 4 місце, 

10.04.24 Команда ліцею здобула 5 місце, баскетбол. м. Рожище, "Пліч о пліч"

11.04.2024  Спартакіада школярів ГОРОХІВСЬКОЇ міської ради з настільного тенісу

Вітаємо збірну команду з настільного тенісу в складі:Поліщук Анастасії, Янюк Олени, Ковальччука Артема, Стадніцького Тимофія, зайняли 2 місце, Поліщук Настя стала чемпіонкою, 3 місце виборов Ковальчук Артем.

 

11 квітня 2024 року відбулися батьківські збори майбутніх першокласників 

         План проведення 

1.Відео презентація освітнього закладу" Запрошуємо на навчання "
2.Ваша дитина йде до школи.Нормативно- правова база.Порядок зарахування до 1- го класу:що повинні знати батьки.Особливості освітнього процесу.
               Бочковський В.Д., директор школи.
3.Психологічна готовність дитини до школи.
              Фесенко О.Я., соціальний педагог, практичний психолог
4.Особливості організації освітнього процесу в 1- му клас і НУШ. Відео презентація " З досвіду роботи"
         Дорощук М.М.,вчитель початкових класів
5.Як підготувати дитину до школи? Чеклист батькам майбутніх першокласників.Відео презентація" З досвіду роботи"
        Бичковська О.М., вчитель початкових класів.

П'ятий день Тижня початкової освіти"З Україною у серці".

Цей день був приурочений національно- патріотичному вихованню. Протягом дня було проведено ряд заходів, спрямованих на виховання молодого патріота своєї держави.
 У програмі :
1. Створення карти" Я бажаю Україні".
2.Імпровізований концерт" З Україною у серці".
3.Спільний малюнок"Доріжка дитинства".
4.Інсценізація української народної казки" Колобок".
5.Інтелектуально- ігрові завдання на перервах.
6. Благодійна акція" Допомога ЗСУ".
Директор школи Бочковський В.Д.підвів підсумки Тижня початкової освіти й подякував за чітку організацію та проведення.
  Ми прагнемо зробити нашу школу острівцем людяності й гуманізму, творчості й постійного пошуку. А допомагають у цьому наші вихованці та їх батьки.

Відео "З Україною в серці"

Четвертий день Тижня початкової освіти"Я досліджую світ. Краса й неповторність навколо нас".

 Відчуття краси, розуміння природи, складних взаємозв'язків у ній не приходить саме по собі. Його треба виховувати з раннього дитинства, коли інтерес до навколишнього світу особливо великий.
 Учні та вчителі прикрасили щкільні коридори та класи весняними барвами.Були проведені цікаві, змістовні, захоплюючі, пізнавальні й творчі заходи:
1.Виставка виробів з лего.
2.Творча майстерня" Весно, що ти нам принесла?"
3.Виставка та захист проєктних робіт" Люби і знай свій рідний край".
4.Поетичні хвилинки" Все співає навкруги- повернулися птахи".
5.Мегарозмальовка" Наші пернаті друзі".
6.Інтелектуально- ігрові завдання на перервах.

Відео "Я досліджую світ. Краса й неповторність навколо нас"

Третій день Тижня початкової освіти проходив під назвою" Математичний калейдоскоп".

Мета- підвищення інтересу школярів щодо вивчення математики,розширення їх кругозору,відчуття краси цариці наук, її присутності в нашому повсякденному житті.
  Організовані конкурси, ігри, змагання розвивали творчість школярів, вчили бути спостережливими, кмітливими та креативними.
  У програмі дня:
1.Гра" Перший мільйонер".
2.Матеиатична вікторина.
3.Англомовна руханка" Danke everybody and sing with me!"
4.Математичні пазли.
5.Кольорова математична лабораторія.
6.Математичні розмальовки.

Відео " Математичний калейдоскоп".

День другий" Рідна мова в рідній школі"

План другого дня Тижня початкової освіти " Рідна мова в рідній школі" містив багато цікавих, інтелектуально- пізнавальних, змістовних заходів.
     Вже по завершенню дня можна сказати, що сподівання учасників на отримання позитивних емоцій справдилися.
    Навіть самі назви заходів дня рідної мови  говорять про широку палітру креативних, творчих справ в учнівських колективах.
    У програмі дня:
1.Галерея книг. Виставка лепбуків.
2.Реклама книг Book Travel.
3. Казкова мегарозмальовка.
4.Списування тексту про мову.
5.Буккросинг.
6."Читацький ланцюжок"(читання з друзями).
7.Інтелектуально- ігрові завдання на перервах за QR- кодами.
8. Зйомка челенджів"Наша мова- солов'їна"," Дитинства світ".

Відео "ДЕНЬ РІДНОЇ МОВИ"

 
Тиждень початкової освіти.

День перший" Казковий світ дитинства"


Кожній дитині- світло знань,
                      Кожній дитині- можливість творити,
                      Віру у сили свої без вагань-
                       Радості в  мирному світі жити!
  Найважливішим із завдань нової української школи в початкових класах є розвиток пізнавальної активності школярів, формування у них допитливості, бажання пізнавати нове. І в цьому допомагає проведення предметних Тижнів.
   8 квітня в нашому освітньому закладі стартував Тиждень початкової освіти.Перший день проходив під назвою" Казковий світ дитинства", програма якого складалася:
   1. З  виставки фотоколажів класних колективів: "Знайомтесь: це- ми".
   2.Вікторини" Казковий світ дитинства".
   3." Берізки побажань".
   4. Виставки малюнків" Я у школі".
   5.Літературного флешмобу "Дитинство у школі".
   6.Інтелектуально- ігрових завдань на перервах за QR- кодами.
   7. Створення асоціативного куща " Рідна школа".
   8.Квіткової родини класів.
   9. Турніру з шахів.
   10. Фотозони" Щасливе дитинство".
Працювали осередки:
    - Творчості.
    -Пізнавальний.
    -Ігровий.
  У своєму виступі директор школи Бочковський В.Д. подякував ЗСУ за можливість навчатись і працювати й побажав плідного, цікавого, творчого проведення Тижня початкової освіти.

 
 
Розширюємо співпрацю з вищими навчальними закладами
Горохівський ліцей №2 Горохівської міської ради Луцького району Волинської області співпрацює з багатьма вищими навчальними закладами України.Сьогодні, 3 квітня, було укладено договір про співробітництво з Приватним вищим навчальним закладом "Академія рекреаційних технологій і права" Директор ліцею Валентин Бочковський та ректор, кандидат політичних наук, доцент Людмила Стасюк, підписуючи документ, висловили сподівання , що співпраця і взаємодія будуть спрямовані на підвищення мотивації здобувачів освіти , використання потенціалу сторін для розширення можливостей розвитку .
У ході мотиваційної зустрічі зі старшокласниками Горохівського ліцею№2 Горохівської МР директор Луцького фахового коледжу рекреаційних технологій і права Юлій Таранчук, заступник завідувача відділу з навчально-виховної та наукової роботи Леся Герасимюк , студент Академії рекреаційних технологій і права Богдан Годик мали нагоду представити заклад освіти , ознайомити з умовами вступу, освітніми програмами, за якими навчаються студенти та розглянути можливості, що відкриваються перед здобувачами освіти, а також поділилися відеороликами зі студентського життя.
Віримо, що ця зустріч стане початком плідної співпраці, яка приноситиме користь як студентам Академії, так і учням нашого ліцею, допоможе розвивати та підтримувати освітні стандарти, а також сприятиме впровадженню новітніх методик та технологій навчання.
 
 

План роботи на весняних канікулах 2023-2024 н.р.

Робота на весняних канікулах (відео)

Оголошення!

29 березня об 11 год. в методичному кабінеті відбудеться засідання атестаційної комісії.

 

У лютому у ліцеї пройшов тиждень математики, фізики та інформатики. Школярі ліцею були активними учасниками змагань з комп’ютерних ігор, турніру з Brawl Stars, конкурсу з виготовлення фізичних приладів.

Метою проведення тижня було спонукати школярів проявляти ініціативу, сформувати у них інтерес до вивчення математики, фізики та інформатики, залучити дітей до пізнавальної творчості, розвивати самостійну і колективну навчальну діяльність.

Учні проводили цікаві фізичні досліди, виготовляли математичні аплікації, малювали цифрами, складали танграм, писали твори на тему «День без математики», презентували виготовлені геометричні фігури.

 

Життя школи онлайн

 

Напередодні весняних канікул, у нашому освітньому закладі відбулося підведення підсумків роботи здобувачів освіти та їх наставників у літературних, художньо-мистецьких конкурсах і  спортивних змаганнях, фестивалях, які проводилися впродовж січня-березня 2024 року. 

З вітальним словом до всіх присутніх звернувся директор Валентин Дмитрович Бочковський, побажав подальших успіхів і перемог, а також  вручив грамоти.